Wednesday, July 30, 2008

Conspiracy Tips


Untuk Kerajaan BN lain kali kalau nak buat conpiracy ni ada a few tips...
  1. Hire sorang hollywood writer yang power so that dia boleh plot jalan cerita sampai habis. Ending tak best boleh tukar
  2. Sediakan Plan B, Plan C etc etc sebab Plan A tak semestinya jalan cantik je
  3. Deny all knowledge, bukannya nampak sangat macam nak kenakan orang. Cakap je lah kita tunggu polis habis buat siasatan. Yang pegi menyalak nak suruh kasi DNA lah apa lah pastu malu sendiri pasal kurang pengetahuan. DNA yg dulu dah lama? Perghhhh budak darjah 6 yg tgk CSI pun boleh come out with better excuse
  4. Dalam beribu-ribu doctor kat Malaysia ni yg kat private hospital ke kat mana ke tak kan la takde sorang yang boleh berkomplot sekali. Bengong.
  5. Tgk movie Wag The Dog. Boleh dapat banyak idea macam mana nak guna media main kan rakyat.
  6. Baca novel-novel dan cerita-cerita konspirasi lain dan belajar
Pengajaran from all these... kalau otak tak berapa pandai nak berkonspirasi cari la orang-orang yang boleh buat lagi bagus dgn lebih convincing.

"Demokrasi terpimpin? Itu dictatorhip!" - Abdul Wahub

No comments: