Tuesday, August 19, 2008

I'm Too Sexy For My Shirt


No to 'too sexy' Avril Lavigne

KUALA LUMPUR, Aug 19 — Malaysia today cancelled a concert by Canadian rock singer Avril Lavigne, saying it may taint the Muslim-majority country's Independence day celebrations after the Islamic opposition slammed her show as being "too sexy."

The Arts, Culture and Heritage Ministry said it had decided not to permit Lavigne's show because it was unsuitable to Malaysian culture and could not be held on Aug. 29, two days ahead of Merdeka.

"It is not timely. It's not in the good spirit of our National Day. If we go ahead with the concert, it is contrary to what we are preparing for," said Shukran Ibrahim, a senior official from the culture ministry's department that vets all foreign artistes.

The decision came after the youth wing of a fundamentalist opposition party, the Pan-Malaysian Islamic Party (Pas), called for the show's cancellation.

Kamarulzaman Mohamed, a party youth official, said yesterday that Lavigne's show was "considered too sexy for us" and would promote the wrong values just before Merdeka.

"We don't want our people, our teenagers, influenced by their performance. We want clean artistes, artistes that are good role models," he said.

Lavigne, who became famous with her 2002 debut album "Let's Go," had planned to launch her monthlong Asia tour in Kuala Lumpur.

The show's promoter, Galaxy Group, can request a new date for the concert, which will be considered by the ministry, Shukran said. Galaxy officials couldn't be immediately reached for comment.

Galaxy began advertising the Grammy-nominated rock singer's concert this month even though it had yet to obtain a government permit, which is mandatory for all foreign music shows. It said yesterday about half the concert tickets had been sold.

Last year, R&B singer Beyonce moved her show from Malaysia to Indonesia, and Christina Aguilera skipped the country on an Asian tour after a controversy erupted over a dress code for foreign artistes.

Malaysia requires all performers to wear clothes without obscene or drug-related images and be covered from the chest to the knees. They must also refrain from jumping, shouting, hugging and kissing on stage.

Still, members of Pas and other conservative Muslims often protest against Western and even Malaysian music shows that they deem to be inappropriate.

The local organiser of a Pussycat Dolls concert in 2006 was fined RM10,000) after the US girl group was accused of flouting decency regulations. — AP

Source

*Aku tak faham betul la diaorang in. Ntah part mana yang sexynya. Maybe diaorang yang tak leh handle nafsu kot tgk awek cun nyanyi kat stage. News ni AP yang published, meaning newspapers around the world will syndicate the news and publish it. Another step backwards for Malaysia image around the world. They must've think that we're living in oppressive Islamic regime.

5 comments:

Jingga Studies said...

mmm...ni yang aku pun tak paham la..deorg boleh forsee benda2 ni lama dah.. masa avril apply for concert tu kalau tak nak approve, cakap lah no at that time..ni semua promo, siap ade contest dalam radio la etc..last minute nak cancell..aku tak paham laaaa..sendiri yg benggong sebenarnye!

btw aku setuju la dgn ko..ape la sexy sangat si avril ni... media coverage for the liwat case lagi la meloyakan! boleh pulak!!!!

Ilusi Dalang said...

Now BN takut sangat dgn PAS asal PAS bunyi sikit cakap apa apa diaorang pun follow je. Aku kesian kat organiser je dgn booking artist, dgn promotion fees apa semua pun mau dah 100k dah. Itu sapa nak ganti tu? PAS? UMNO? UMNO buat poster pilihanraya pun tak nak bayar, ada hutang RM218m lagi tu

Anonymous said...

tahu2 aje lah mak salleh, kalau tak nampak c*pap belum seksi lagi.. itu definasi mereka. Yang mamat2 lokeh(local) ini yang gila2 sangat apa hal. macam tak sedar diri pula. Promoter rugi duit la.. Bila promoter buat tinbun2 duit hasil concert seperti ni daripada mudamudi orang tempatan tak kira pula.. Dah lah nak ikut orang barat pungok tu tengok dulu hitam ke putih???

Ilusi Dalang said...

bro anonymous... boleh kasi contoh yg concrete tak gi tgk concert boleh rosak akhlak? aku nak tau gak argument orang yg rasa tgk concert ni boleh wat rosak akhlak? So cam mana pulak kalau org dulu-dulu yg time kawin pun ada joget lambak semua tu? rosak gak la akhlak diaorang? patut la masyarakat camni kot dah dari dulu dah rosak akhlak.

Kat UAE pun machine head dgn slayer semua dah perform. takde pulak isu rosak akhlak ni. ok je kan.

Ilusi Dalang said...

Aku rasa ini bukan isu nak jadi mat salleh ke apa. Bukan masalah nak ikut org barat ke apa. I'm a muslim although not a good one tapi mmg tak pernah seumur hidup aku nak jadi org barat ikut perangai barat just pasal tgk concert ke tgk tv ke. Aku nak jadi melayu yang berfikiran rational. Yang boleh fikir buruk baik. Kita ada otak, fikir lah dgn betulkan. Macam setengah 'org org alim' yang jadi arab lebih dari pak arab pulak camne? bukan semua benda arab tu baik gak kan? Jgn nak salahkan barat je. Semua yg buruk nak salahkan barat. Salah kan tahap pemikiran sendiri yg tak tau nilai benda buruk baik. Benda yg entertainment pun nak buat real life susah la bro.